divendres, 3 de maig del 2013

La borraja

Flores de borraja


La borraja 

La flor de borratja és una de les més fresques, de sabor dolç que recorda al cogombre, i aquest és el matís que aportarà als plats, molt apropiat en l'època de floració que comença a la primavera, encara que a dia d'avui els cultius es realitzen tot l'any, i podem trobar flor de borratja en qualsevol moment.
Depenent de la varietat, la petita flor de borratja pot ser blanca, blava o violàcia, més de l'ús culinari, aquesta flor és apreciada a la cocteleria i en la medicina natural, en el primer cas, sol acompanyar els combinats de ginebra, realçant així el gust que caracteritza aquesta flor.
La infusió de flor de borratja ha estat antigament molt utilitzada amb finalitats terapèutiques, per estimular les glàndules suprarenals, com xarop per alleujar la tos ... s'aprecia pel seu contingut en tanins, mucílags, vitamina C i minerals com el calci o el potassi. 
La flor de borratja es pot incloure en quantitat de plats, com dèiem, per aportar els seus matisos de sabor i frescor al paladar, i més d'element decoratius, sent el més habitual incorporar-la en amanides, sopes o cremes, com a acompanyament de peixos o mariscs ... també és molt utilitzada en elaboracions dolces, gelees, gelats, iogurts, rebosteria ...
És fàcil trobar les flors de borratja en botigues especialitzades, la demanda d'aquest producte segueix en augment igual que creixen les empreses de producció o cultiu. Nosaltres les hem aconseguit gràcies a Sabor i Salut, segur que molts de vosaltres podeu recollir-del vostre jardí.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada